Duurzaam ondernemen met Mac mini

Kiest u voor Green Mini host? Dan is dat een groene en verantwoorde keuze.

Een Mac mini is niet alleen kleiner, maar ook zuiniger dan reguliere servers.

De combinatie met een zeer duurzaam datacentrum als EvoSwitch zorgt ervoor dat Green Mini host oprecht ‘green’ is.

Mac mini: om vier redenen groener

Laag energieverbruik: als de Mac mini weinig te doen heeft, verbruikt hij minder dan 20W stroom. Dat is nauwelijks meer dan een spaarlamp. Mac mini heeft hier dan ook de EPA ENERGY STAR voor gewonnen.

Slimme stroomadapter: Mac mini heeft een efficiënte stroomadapter die verspilde energie tot het minimum beperkt.

Energiezuinige onderdelen: door optimale samenwerking met geavanceerde software weet Apple het stroomverbruik te minimaliseren. Bovendien zijn de processor en de harde schijf ook erg energiezuinig.

Recyclebare materialen en minimale verpakkingen: De Mac mini is gemaakt van recyclebare materialen als aluminium en polycarbonaat en bevat geen sporen van Lood, PVC of milieuschadelijke vlamvertragers. Dankzij de kleine verpakkingen en dus minder ruimte die Mac mini inneemt bij transport, zorgt de mini ook nog op die manier voor minder CO2-uitstoot.

Een klimaatneutraal datacentrum: EvoSwitch

EvoSwitch is een modern, milieubewust datacentrum. EvoSwitch werkt samen met kenniscentrum TNO om manieren te ontwikkelen om zo min mogelijk energie te verbruiken en het klimaat te sparen. EvoSwitch gebruikt daarvoor onder andere Free Cooling, Cold Corridor, HF-verlichting en groene stroom.

EvoSwitch compenseert niet-duurzaam opgewekte energie met het planten van bomen.